دنیای نفت و قیر: شرکت نفتی پیشرو عربستان، Aramco، قصد دارد از طریق یک سرمایهگذاری مهم دیگر در بخش پاییندستی، حضور خود را در فیلیپین تثبیت کند و استراتژی گسترش فعالیتهای پالایش و خردهفروشی خود را در آسیا تقویت نماید.
اخیرا، بزرگترین شرکت نفتی جهان توافقنامههای الزامآوری را برای خرید ۲۵ درصد از سهام Unioil Petroleum Philippines، یکی از برجستهترین شرکتهای عرضهکننده سوخت در این کشور، نهایی کرد.
این سرمایهگذاری به Aramco امکان میدهد تا از رشد پیشبینیشده بخش سوختهای با ارزش بالا در فیلیپین بهرهمند شود. با این حال، تکمیل این معامله منوط به طی مراحل نهایی متداول، از جمله دریافت مجوزهای قانونی موردنیاز است.
به گفته Aramco، این معامله گامی دیگر در راستای استراتژی رشد بخش پاییندستی این شرکت و توسعه شبکه خردهفروشی جهانی آن محسوب میشود. این استراتژی با هدف تأمین کانالهای توزیع بیشتر برای محصولات پالایششده Aramco طراحی شده است.
Yasser Mufti، معاون اجرایی بخش محصولات و مشتریان Aramco، بر تعهد این شرکت به گسترش بینالمللی تأکید کرد و گفت:“هدف ما این است که با همکاری با شرکای معتبر، ارزش بیشتری ایجاد کنیم و حضور خود را در اقتصادهای پویای جهان تقویت نماییم.”
این سرمایهگذاری پیشنهادی در فیلیپین—یکی از بزرگترین اقتصادهای جنوب شرق آسیا—در ادامه خریدهای قبلی Aramco در حوزه خردهفروشی در شیلی و پاکستان انجام میشود.
در سالهای اخیر، این غول نفتی عربستان بهطور فعال به دنبال معاملات جدید برای گسترش حضور خود در بخش پاییندستی در سطح جهانی بوده است، بهویژه در مناطق پرتقاضایی مانند آسیا.
Mufti پیشتر در سپتامبر ۲۰۲۴ اعلام کرده بود که Aramco همچنان بر شناسایی فرصتهای جدید در بخش پالایش و بازار LNG (گاز طبیعی مایع) متمرکز است.
در سال ۲۰۲۳، این شرکت با خرید ۴۰ درصد از سهام Gas & Oil Pakistan Ltd، که یکی از عوامل اصلی در حوزه خردهفروشی و ذخیرهسازی سوخت در پاکستان است، وارد صنعت پاییندستی این کشور شد.
علاوه بر این، در اوایل سال ۲۰۲۳، Aramco دو توافقنامه مهم در حوزه پالایش و پتروشیمی را در چین امضا کرد. این معاملات نهتنها سهم این شرکت را در صنعت پالایش چین تثبیت کرد، بلکه یک مسیر صادراتی جدید برای ۶۹۰,۰۰۰ بشکه نفت خام سعودی در روز فراهم آورد.
بهطور همزمان، Aramco در حال تقویت همکاریهای خود با شرکتهای پتروشیمی پیشرو چین برای توسعه فعالیتهای پالایشی و پتروشیمیایی در چین و عربستان است.