مدیرعامل پالایشگاه تهران از احداث بزرگترین واحد تصفیه آب صنعتی در این پالایشگاه خبر داد.
عباس محسنینیکو، در جریان بازدید از پالایشگاه تهران و در گفتوگو با خبرنگاران، اعلام کرد که بزرگترین تأسیسات تصفیه و آبشیرینکن صنعتی در این مجموعه در حال ساخت است. او توضیح داد که فاز نخست این پروژه در اردیبهشت، فاز دوم در خرداد و فاز سوم در شهریور سال جاری به بهرهبرداری خواهد رسید.
او با اشاره به اهمیت این طرح افزود که راهاندازی این تصفیهخانه صنعتی باعث کاهش ۱.۵ درصدی مصرف آب در شهر تهران خواهد شد. وی همچنین تأکید کرد که آب مورد نیاز این تأسیسات از طریق فاضلاب شهری تأمین میشود و شرکت آب و فاضلاب مسئولیت تأمین آن را بر عهده دارد.
مدیرعامل پالایشگاه تهران همچنین اعلام کرد که این پروژه با ۸۹ درصد پیشرفت فیزیکی در حال اجراست و با راهاندازی آن، نیاز آبی پالایشگاه و فضای سبز اطراف آن تأمین شده و از مصرف آب شرب تهران جلوگیری خواهد شد. او بار دیگر تصریح کرد که این میزان صرفهجویی معادل ۱.۵ درصد از کل آب مصرفی شرب تهران است.
محسنینیکو با اشاره به هزینههای مربوط به این طرح، گفت که در ابتدا قیمت هر متر مکعب فاضلاب برای این تصفیهخانه ۱۰۰۰ تومان تعیین شده بود، اما اکنون این نرخ به ۲۵ هزار تومان افزایش یافته است. ظرفیت نهایی این تصفیهخانه ۵۲ هزار متر مکعب در روز خواهد بود، که معادل همان ۱.۵ درصد از آب شرب روزانه تهران است.
او همچنین خاطرنشان کرد که تاکنون ۸۹ میلیارد تومان و ۱۰ میلیون یورو سرمایهگذاری برای احداث این تصفیهخانه انجام شده است.
محسنینیکو با اشاره به سهامداران این پالایشگاه اظهار داشت که پالایشگاه تهران یکی از شرکتهای موجود در پرتفوی سهام عدالت است و در حال حاضر، چهار کرسی هیئتمدیره این شرکت متعلق به سهام عدالت است. او همچنین اعلام کرد که مبلغ ۷ هزار میلیارد تومان از سود عملکرد سال گذشته پالایشگاه به حساب شرکت سپردهگذاری مرکزی واریز شده تا به حساب سهامداران انتقال یابد.
وی در ادامه به پروژه کیفیسازی نفتکوره این پالایشگاه اشاره کرد و توضیح داد که این طرح مراحل نهایی خود را طی میکند و قرار است تا سال ۱۴۰۸ به بهرهبرداری برسد.
او همچنین از برنامهای دیگر در این پالایشگاه خبر داد که هدف آن کاهش میزان گوگرد موجود در نفتکوره از ۳.۵ درصد به کمتر از ۰.۵ درصد است. محسنینیکو تأکید کرد که این پروژه با همکاری مراکز پژوهشی در حال اجراست و علاوه بر آن، پالایشگاه در حال تطبیق با استانداردهای جدیدی است که کاهش گوگرد به کمتر از ۰.۱ درصد را الزامی میکند.